Μεταπτυχιακά

Προκήρυξη μεταπτυχιακών προγραμμάτων Τμήματος Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ.

 • Posted on: 6 August 2018

Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ. ανακοινώνει την προκήρυξη για 3 από τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και πιο συγκεκριμένα για:

 1. Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Πολιτική Ανάλυση»
 2. Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Πολιτική Θεωρία»
 3. Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Πολιτική Ιστορία, Πόλεμος και Στρατηγικές Σπουδές»

Η προκήρυξη για το Διατμηματικό Πρόγραμμα «Διακυβέρνηση & Τοπική Αυτοδιοίκηση» θα ανακοινωθεί τον προσεχή Οκτώβριο

Εξεταστέα ύλη εισαγωγής στα μεταπτυχιακά του Τμήματος

 • Posted on: 27 July 2018

Δείτε στο http://www.polsci.auth.gr/el/polsci/5306 την επικαιροποιημένη ύλη για τις εισαγωγικές εξετάσεις για τα μεταπτυχιακά του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ. για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19

Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες μέρες, μετά την σχεδική δημοσιευση της της θεσμοθέτησης τους στο ΦΕΚ

5/7: Υποστήριξη διατριβής υποψήφιου διδάκτορα Σιώμου Θωμά

 • Posted on: 3 July 2018

Ο υποψήφιος διδάκτορας Σιώμος Θωμάς θα υποστηρίξει την διατριβή με θέμα: "Χρεωκοπία και Ματαίωση: Μηντιακές Αφηγήσεις της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης" την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 και ώρα 10.00 π.μ Αίθουσα  τηλεδιασκέψεων, ισόγειο κτιρίου Νομικής

Μεταπτυχιακό "Πολιτική ιστορία, πόλεμος και στρατηγικές σπουδές": Πληροφοριακό σημείωμα για τις εισαγωγικές εξετάσεις

 • Posted on: 25 June 2018

Οι υποψήφιοι/ες για εισαγωγή στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Πολιτική ιστορία, πόλεμος και στρατηγικές σπουδές» θα εξεταστούν στο γνωστικό πεδίο της σύγχρονης ιστορίας.

Το πεδίο αυτό περιλαμβάνει τόσο την ελληνική όσο και την ευρωπαϊκή ή και την παγκόσμια ιστορία. Ο στόχος της εξέτασης, πέρα από την διαπίστωση βασικών  γνώσεων ή επαρκούς γενικής παιδείας, αποσκοπεί στο να διαπιστώσει δυνατότητες κριτικής προσέγγισης των υπό εξέταση ζητημάτων.

Παρουσιάσεις διπλωματικών εργασιών μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών Πατσώνα, Κιούση και Κοτσιανού

 • Posted on: 22 June 2018

Ανακοινώνεται η παραουσίαση της διπλωματικής εργασίας των παρακάτω μεταπτυχιακών φοιτητών στην αίθουσα 107 (κτίριο Ν.Ο.Π.Ε.):

Την  Τετάρτη  27 Ιουνίου 2018:

28/6: Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας μεταπτυχιακού φοιτητή Ξανθούλη Ορφέα

 • Posted on: 19 June 2018

Την Πέμπτη  28 Ιουνίου 2018, στις 17:00 μ.μ. στην αίθουσα τηλεδιασκέψεων (ισόγειο κτιρίου Ν.Ο.Π.Ε.), θα γίνει η παρουσίαση της διπλωματικής εργασίας του μεταπτυχιακού φοιτητή Ξανθούλη Ορφέα με τίτλο:

«Η Πραγματοποίηση των Κοινωνικών Σχέσεων στα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης».

25/6: Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας μεταπτυχιακού φοιτητή Κοντού Γεράσιμου

 • Posted on: 18 June 2018

Την  Δευτέρα  25 Ιουνίου 2018, στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα 3Δ (κτίριο Εγνατία 46) θα γίνει η παρουσίαση της διπλωματικής εργασίας του μεταπτυχιακού φοιτητή ΚΟΝΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ με τίτλο:
«Αναζητώντας το Κέντρο 2013-2016. Οι Περιπτώσεις "Το Ποτάμι", "Ciudadanos", Κόμματα Πειρατών».

Η  Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή

15/6: Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας των μεταπτυχιακών φοιτητών Λίτσιου Ελισάβετ και Σκουμπόπουλου Κωνσταντίνου

 • Posted on: 12 June 2018

Την  Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018,στην αίθουσα 107 (κτίριο Ν.Ο.Π.Ε.), θα γίνει η παρουσίαση της διπλωματικής εργασίας των παρακάτω μεταπτυχιακών φοιτητών:

 • στις 11:30 παρουσίαση της Λίτσιου Ελισάβετ με τίτλο «Ισπανικός Εμφύλιος. Το πρώτο Φεμινιστικό Κύμα και οι Μουχέρες Λίμπρες»
 • στις 12:00 μ. παρουσίαση του Σκουμπόπουλου Κωνσταντίνου με τίτλο: «Θεσμικοί και μη Θεσμικοί Παράγοντες. Η Περίπτωση της Βασίλισσας Φρειδερίκης».

 

Η  Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή

Εκλογές του Ενιαίου Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και υπ. Διδακτόρων Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ (επικαιροποιημένη ανακοίνωση)

 • Posted on: 11 June 2018

Πραγματοποιήθηκαν στις 6/6/2018 οι εκλογές του Ενιαίου Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και υπ. Διδακτόρων Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικής. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΨΗΦΙΣΑΝ: 26 ΕΓΚΥΡΑ: 26 ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ: 0
ΕΛΑΒΑΝ:
Συνάντηση-αυτόνομο σχήμα πολ. επ. Α.Π.Θ: 20 (4 έδρες)
Πανεπιστημονική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΠΣΚ): 6 (1 έδρα)

6/6: Εκλογές του ενιαίου συλλόγου Μεταπτυχιακών και Διδακτόρων φοιτητών του τμήματος πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ

 • Posted on: 1 June 2018

Την Τετάρτη 06/06/2018 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του ενιαίου συλλόγου Μεταπτυχιακών και Διδακτόρων φοιτητών του τμήματος πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ, για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο χώρος προσέλευσης είναι η αίθουσα του Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Διδακτόρων στην Εγνατία 46, 1ος όροφος. Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει 12:00 μ. και θα λήξει στις 20:00 μμ.

Παρακαλούνται οι φοιτητές να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα, την ακαδημαϊκή ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο έγκυρο νομικό έγγραφο για την διευκόλυνση της ταυτοποίησης.

Σελίδες