2/11 Ημερίδα του Τμήματος μας με τίτλο: «Προς μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων; Προκλήσεις και επιπτώσεις για την Ε.Ε. και την Ελλάδα»

  • Posted on: 16 October 2017

Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Προς μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων; Προκλήσεις και επιπτώσεις για την Ε.Ε. και την Ελλάδα»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο ΙΙΙ του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ (3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη) την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 από 15.00 19.00.

Ποιός είναι ο ρόλος της Ελλάδας σε μία Ευρώπη που διαρκώς εξελίσσεται; Πώς βλέπει η χώρα τις προτάσεις αναμόρφωσης ή και επανίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν; Ποιό είναι το σχέδιο του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για την Ευρώπη της επόμενης ημέρας και σε τι βαθμό μπορεί αυτό να υλοποιηθεί; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν τα δύο πάνελ των ομιλητών κατά τη διάρκεια της ημερίδας.

Ομιλητές
Στο πρώτο πάνελ θα μετέχουν ο Κώστας Δουζίνας, βουλευτής, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) της Βουλής, η Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και ο Μίλτος Κύρκος, ευρωβουλευτής (Ποτάμι). Η εισαγωγική ομιλία θα γίνει από τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, επικεφαλής εκπρόσωπο τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το δεύτερο πάνελ στελεχώνουν οι κ.κ. Πέτρος Στάγκος, καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Τμήμα Πολιτικών Υποθέσεων και Ασφάλειας, ΝΑΤΟ.

Το 1ο μέρος της ημερίδας θα μεταδωθεί και σε web streaming στην διεύθυνση: https://www.auth.gr/video/24604

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας:

 

Κατηγορία: 
Εκδηλώσεις-Συνέδρια