12/10: Προβολή ντοκυμαντέρ Οργανωτής, και συζήτηση

  • Posted on: 10 October 2018

Οργανωτής. O Wade Rathke και η οργάνωση των φτωχών στις ΗΠΑ, 1968-2018
Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, 18.30-21.00
Αίθουσα Α, ισόγειο Νομικής Σχολής, Πανεπιστημιούπολη

Καθώς η ανάγκη οργάνωσης των εργαζόμενων εμφανίζεται ξανά επιτακτική στην Ελλάδα, το ντοκυμαντέρ Οργανωτής, παραγωγής 2018, αναδεικνύει έναν ιστορικό ηγέτη της αμερικανικής αριστεράς που αφιέρωσε τη ζωή του ακριβώς γι’ αυτόν το σκοπό. Ο ακτιβιστής και συγγραφέας Wade Rathke, που πρωταγωνιστεί στο ντοκυμαντέρ, μετά την προβολή μάς μιλά με θέμα:  Η οργάνωση των φτωχών στις ΗΠΑ, 1968-2018

Ακολουθει ανοιχτή συζήτηση, με συντονιστή τον Σπύρο Μαρκέτο. Το ντοκυμαντέρ είναι υποτιτλισμένο στα ελληνικά, και η συζήτηση θα μεταφράζεται.

Ο Wade Rathke είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής οργανωτής της Acorn International, καθώς και πολλών εργατικών οργανώσεων και συνδικάτων. Εκδότης του περιοδικού Social Policy και συγγραφέας αρκετών βιβλίων σε θέματα οργάνωσης των φτωχών. Τα τελευταία πενήντα χρόνια πρωτοστάτησε σε πολλές οργανώσεις με στόχους κοινωνικής δικαιοσύνης, εργατικών δικαιωμάτων και λαϊκής δημοκρατίας. Με βάση τη συλλογική και την προσωπική του εμπειρία ανέπτυξε πρωτότυπες οργανωτικές μεθόδους. Ίδρυσε και συντόνισε επί σαράντα χρόνια την Acorn, τη μεγαλύτερη μαζική οργάνωση στην ιστορία των ΗΠΑ, η οποία έφτασε να αριθμεί ένα εκατομμύριο μέλη. Η οργάνωση δέχθηκε συστηματικές επιθέσεις από την αμερικανική Δεξιά για το ρόλο της στη μαζική εγγραφή φτωχών ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους. Ενίσχυσε στα πρώτα στάδια της σταδιοδρομίας τους, όταν παρίσταναν τους ριζοσπάστες κα δεν είχαν ακόμη ταχθεί υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και του μιλιταρισμού, τόσο τον Μπιλ και τη Χίλαρυ Κλίντον όσο και τον Μπάρακ Ομπάμα. Μετά την εκλογή του τελευταίου δεν υποστηρίζει το Δημοκρατικό Κόμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε στο μαιλ  organisingthepoor@yandex.ru

Κατηγορία: 
Εκδηλώσεις-Συνέδρια