Ανακοίνωση προέδρου Τμήματος προς τους φοιτητές

  • Posted on: 24 March 2020

Αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές,

Εύχομαι να είστε όλες και όλοι καλά από υγεία.

Σήμερα συνεδριάσαμε οι καθηγητές/τριές σας και αποφασίσαμε να συνεχιστεί, όπως και όσο είναι δυνατόν, η εκπαιδευτική διαδικασία (η οποία ήδη συνεχιζόταν με διάφορους τρόπους αυτές τις δύο εβδομάδες).

Από μεθαύριο, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε εξ αποστάσεως διαδικτυακά μαθήματα. Αυτό δεν θα είναι πάντα εφικτό, εξαρτάται από το αντικείμενο του μαθήματος, από τον αριθμό των φοιτητών/τριών, από τις τεχνικές γνώσεις του/της κάθε συναδέλφου, από τα τεχνικά μέσα που διαθέτουμε (skype κλπ), τα οποία συχνά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην υπερφόρτωση του Διαδικτύου αυτές τις μέρες. Επίσης, είναι σαφές ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει τη ζωντανή διδασκαλία στην αίθουσα. Το ΑΠΘ δεν είναι σαν το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Η κάθε καθηγήτρια και ο κάθε καθηγητής είναι αποκλειστικά υπεύθυνη/ος για το μάθημά της/του και για τις ειδικότερες ρυθμίσεις που θα γίνουν σε αυτό, ως προς τη διδασκαλία, την εξεταστέα ύλη και τις εξετάσεις, όπως και τις τυχόν εργασίες ή/και προόδους.

Υπάρχει πάντα το e-learning και άλλοι τρόποι επικοινωνίας των διδασκόντων/ουσών μαζί σας. Από εσάς ζητούμε να ενημερώνεστε καθημερινά από την Ιστοσελίδα του Τμήματος, από τη σελίδα στο Facebook, από το e-learning των μαθημάτων, κλπ. Έτσι, θα διατηρήσουμε ζωντανή την επαφή μεταξύ μας και την επαφή όλων μας με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Όταν με το καλό τελειώσουν οι τωρινοί περιορισμοί, ελπίζουμε κάποια στιγμή μετά τις διακοπές του Πάσχα, θα δούμε πού βρισκόμαστε και τι θα κάνουμε για την ολοκλήρωση του εξαμήνου (σε συντονισμό ασφαλώς με την Πολιτεία και με το ΑΠΘ κεντρικά).

Αυτό που μπορούμε να σας υποσχεθούμε σήμερα, είναι ότι εμείς θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο, και δεν θα χαθεί.

Φροντίστε τους εαυτούς σας και την υγεία σας, δείξτε αλληλεγγύη στους γύρω σας και στους συνανθρώπους μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, μείνετε ενωμένες/οι στις δύσκολες αυτές μέρες. Με ψυχραιμία και φρόνηση όλα θα πάνε καλά!

Εκ μέρους των καθηγητριών, των καθηγητών και όλων των εργαζομένων του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών

Άρης Στυλιανού, πρόεδρος του Τμήματος

Κατηγορία: 
Προπτυχιακά