18/12: Εκδήλωση του Κύκλου Μελέτης του Λαϊκιστικού Φαινομένου

  • Posted on: 14 December 2020

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 στις 19:00, ο Κύκλος Μελέτης του Λαϊκιστικού Φαινομένου κλείνει την χρονιά με μια ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τις εξελίξεις στο πεδίο των σπουδών του λαϊκισμού το 2020.
Στην εκδήλωση θα συζητηθούν οι βασικές ακαδημαϊκές συζητήσεις που έλαβαν χώρα γύρω από το φαινόμενο του λαϊκισμού, οι νέες κατευθύνσεις που αναδείχθηκαν και τα επιτεύγματα που σημειώθηκαν στο ερευνητικό αυτό πεδίο και θα σκιαγραφηθούν οι προοπτικές για το μέλλον.
Οι σημαντικές δημοσιεύσεις και τα βιβλία που εκδόθηκαν αυτή τη χρονιά θα αποτελέσουν τους οδοδείκτες αυτής της ανασκόπησης του πεδίου.

Καλεσμένη μας είναι η Emmy Eklundh, λέκτορας πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, συν-συντονίστρια του Populism Specialist Group της Political Studies Association (https://www.psa.ac.uk/specialist-groups/populism) και συν-επιμελήτρια του συλλογικού τόμου ‘The Populist Manifesto’ (2020).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και θα μεταδοθεί μέσω ZOOM και Facebook.

Για να συνδεθείτε, ακολουθείτε τις παρακάτω επιλογές:
ΖΟΟΜ https://bit.ly/3nc9Eij (κωδικός εισόδου: 01020304)

FB live streaming: https://www.facebook.com/populismstudycircle

Σύντομο βιογραφικό
Η Emmy Eklundh πραγματοποίησε τις προπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Λουντ στη Σουηδία, τις μεταπτυχιακές σπουδές της στις διεθνείς σχέσεις και την κοινωνική θεωρία στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης στη Γερμανία και έλαβε το διδακτορικό της στις πολιτικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Αυτή τη στιγμή είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, έχοντας παλαιότερα διδάξει στο King's College London, στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και του Λέστερ. Στο ερευνητικό της έργο συνδυάζει τη μελέτη της ευρωπαϊκής πολιτικής με τα αναλυτικά εργαλεία της πολιτικής και κοινωνικής θεωρίας. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στα κοινωνικά κινήματα και τα αριστερά πολιτικά κόμματα, και ιδιαιτέρως στον αριστερό λαϊκισμό στη περιοχή της Νότιας Ευρώπης.

Επιλογή πρόσφατων δημοσιεύσεων
Eklundh, E. and Knott, A. eds. 2020. The Populist Manifesto. https://rowman.com/ISBN/9781786612632/The-Populist-Manifesto
Eklundh, E. 2020. Excluding emotions: The performative function of populism. http://siba-ese.unisalento.it/ind.../paco/article/view/21983
Eklundh, E. 2019. Emotions, Protest, Democracy: Collective identities in Contemporary Spain. https://www.routledge.com/.../Eklundh/p/book/9780815383635

Οργανωτική επιτροπή: Α. Γαλανόπουλος, Γ. Μάρκου, Θ. Σιώμος, Π. Τριτσιμπίδας.

Συντονιστική ομάδα του "Κύκλου Μελέτης του Λαϊκιστικού Φαινομένου"

Facebook: www.facebook.com/populismstudycircle/

Twitter: twitter.com/StudyPopulism

Website: https://populism.wixsite.com/populismstudycircle

Κατηγορία: 
Εκδηλώσεις-Συνέδρια