29/11: Ομιλία Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θοδωρή Λιβάνιου, με θέμα "Ψηφιακές Υποδομές στην Αυτοδιοίκηση και στη Δημόσια Διοίκηση" στο πλαίσιο του ΔΠΜΣ «Διακυβέρνηση-Περιφερειακή Ανάπτυξη»

  • Posted on: 25 November 2021

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 29/11 στο πλαίσιο του μαθήματος «Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση» του Α’ εξαμήνου του Διατμηματικού ΠΜΣ «Διακυβέρνηση-Περιφερειακή Ανάπτυξη» ξεκινάμε μία σειρά παρουσιάσεων-συζητήσεων με διακεκριμένες προσωπικότητες της πολιτικής και επιστημονικής κοινότητας.

Η σειρά αυτή θα συνεχιστεί κάθε Δευτέρα (και μερικές Τρίτες) τον Δεκέμβριο 2021  και τον Ιανουάριο 2022 και θα μεταδίδεται από το κανάλι Youtube του εργαστηρίου «Εφαρμοσμένης Πολιτικής Ανάλυσης» στην διεύθυνση https://youtu.be/tAH-oLrkye4   

Την Δευτέρα 29/11 18:15-20:45 θα έχουμε την τιμή να είναι εισηγητής ο κ. Θοδωρής Λιβάνιος, σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης με θέμα "Ψηφιακές Υποδομές στην Αυτοδιοίκηση και στη Δημόσια Διοίκηση"

Θεόδωρος Χατζηπαντελής
Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας
Πρόεδρος Διατμηματικού ΠΜΣ «Διακυβέρνηση-Περιφερειακή Ανάπτυξη»

Μερικά βιογραφικά στοιχεία του εισηγητή

«Γεννήθηκε το 1977 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας.

Έως τον Αύγουστο του 2021 διετέλεσε Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό. Από τον Ιούλιο 2019 έως τον Ιανουάριο 2021 ήταν Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών.

Από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, το 2016, διατέλεσε Διευθυντής Πληροφορικής του κόμματος και επικεφαλής της ψηφιακής καμπάνιας των ευρωεκλογών του Μαΐου 2019 και των εθνικών εκλογών του Ιουλίου 2019.

Το 2014 ορίζεται Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Από το 2011 έως το 2014 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων. Από το 2010 ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου εργάστηκε στη σύνταξη και την προετοιμασία για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (πρόγραμμα «Καλλικράτης») και του νέου νόμου για τις εκλογικές δαπάνες στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Για πάνω από μια δεκαετία εργάστηκε σε επιχειρήσεις πληροφορικής και έρευνας αγοράς στον ιδιωτικό τομέα, ως προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, διαχειριστής βάσεων δεδομένων και αναλυτής δεδομένων ερευνών.»

 

Κατηγορία: 
Εκδηλώσεις-Συνέδρια